Onze achtergrond

Holland Climate Group

HCG is opgericht in 2020. Nog voordat HCG werd opgericht, richtten wij de website 123airco.nl op, wat inmiddels hcgairco.nl is geworden. Deze website richt zich volledig op de verkoop van kwalitatief hoogstaande aircosystemen en -installaties. 123airco.nl bleek een groot succes: er kwamen veel aanvragen binnen en groeide snel in korte tijd. Dit was natuurlijk fantastisch, maar toch knaagde er iets: airco’s zijn energieverbruikers. Aangezien we staan voor het zoveel mogelijk gebruiken van duurzame energie, hadden we het gevoel dat we ook hierin iets voor onze klanten moeten kunnen betekenen.

Omdat dit gevoel ons niet losliet, ontstond al snel het idee om naast airco-installaties ook zonnepaneel oplossingen aan te bieden. Het lanceren van hcgzonnepanelen.nl, een website waarop we zonnepanelen en toebehoren verkopen, was een feit. Met zonnepanelen kunnen airco’s op een duurzamere manier draaien. Dit geldt uiteraard niet alleen voor de airco-installaties, maar voor alles in je huishouden wat stroom verbruikt. Uiteindelijk zorgt het er zelfs voor dat je energierekening daalt, omdat je (een groot deel van) je stroom niet meer af hoeft te nemen van energiemaatschappijen. Een win-win situatie dus!

Uiteindelijk hebben we onszelf nog verder verdiept in andere productgroepen in de categorie verduurzaming. Vanuit hier ontstond het idee om ook laadpalen aan te gaan bieden. We weten dat Nederland, samen met acht andere EU-landen, geen nieuwe benzine- en dieselauto's meer wil in 2030. Elektrische auto’s worden de standaard, dus hierin zien wij ook een geweldige mogelijkheid om bij te dragen aan een beter klimaat. En zo was daar hcglaadpaal.nl.

Holland Climate Group is dus de overkoepelende organisatie van vier verschillende labels

  • Wil je meer informatie over onze airconditioning oplossingen? Ga da naar hcgairco.nl
  • Wil je weten wat je kunt besparen met onze zonnepanelen? Kijk dan op: hcgzonnepanelen.nl
  • Ben je benieuwd naar onze laadoplossingen voor jouw auto? Bekijk dan: hcglaadpaal.nl
  • Wil je jouw woning verduurzamen met een warmtepomp? Bekijk dan: hcgwarmtepomp.nl

Weten hoe jij kan verduurzamen?

Vraag informatie aan

Waarom HCG?

  • Expert op het gebied van installatie
  • Maatwerkoplossingen
  • Altijd bereikbaar voor service en vragen
  • Eén aanspreekpunt voor alle klimaatdiensten
  • Onafhankelijk partnerschap met LG en Panasonic

Overtuigd?

Wil jij weten hoe jij kan verduurzamen?