Over Holland Climate Group (HCG)

Holland Climate Group

Over ons

Bij HCG bieden we consumenten en bedrijven een platform voor vraagstukken rond verduurzaming, inclusief de bijbehorende oplossingen. Nederland bevindt zich momenteel in de energietransitie. Dit betekent dat er een acute vraag is naar duurzame oplossingen en op deze behoefte spelen we actief in.

HCG startte in 2020 met de handelsnaam 123airco. De eerste website was vanaf de start een succes. Ondanks de vele aanvragen die we het eerste jaar ontvingen, knaagde er toch iets. Airconditioning verbruikt namelijk veel energie. Aangezien duurzame energie een belangrijk speerpunt was, besloten we om ook zonnepanelen te gaan aanbieden. Inmiddels behoren ook laadpalen tot ons assortiment.

We onderscheiden ons bij HCG door kwaliteit altijd als vertrekpunt te gebruiken. Alles wat we onze klanten bieden, is gebaseerd op persoonlijke wensen. We werken niet met standaardpakketten en leveren altijd maatwerk.

Onze missie en visie

Als bedrijf voorzien we in duurzame producten en diensten van optimale kwaliteit. We verstrekken duidelijke en eerlijke informatie, waarbij de klant altijd voorop staat. Daarnaast streven we ernaar om een grote rol te spelen in de verduurzaming van huishoudens en werkplekken. Zo dragen we bij aan een betere toekomst voor de planeet met behulp van energiezuinige oplossingen.

Kernwaarden

We doen wat we beloven

Datgene wat we beloven, komen we na. Betrouwbaarheid is ons grootste goed. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en zijn er geen verrassingen achteraf.

Onze klanten staan op nummer 1

De wensen van jou als klant zijn altijd de basis. We gaan eerst in gesprek, vervolgens bieden we een passende oplossing. Op ieder moment denken we met je mee. Ook na het afronden van een project staan we altijd voor je klaar.

We bewegen te allen tijde mee in de wereld van verduurzaming

Duurzame energie is een markt die constant in beweging is. We volgen de ontwikkelingen op de voet en zorgen dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologieën.

We hebben plezier in wat we doen

Onze klanten merken dat we ons werk met veel plezier en overtuiging doen. Een bijdrage leveren aan het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden geeft ons elke dag weer de nodige energie. Mensen helpen met geld en energie besparen, dat doen we maar al te graag!

Lees meer over onze werkwijze

We maken het onze nieuwe en bestaande klanten zo makkelijk mogelijk. Wil je weten hoe we te werk gaan?

Ons team

HCG is in 2020 opgericht door Pieter van Dijk en Tonny Kuperus. Ons team bestaat uit een groep van zo’n twintig mensen, een selecte club van professionals die we persoonlijk kennen.

Onze monteurs

Wij vinden het belangrijk dat onze monteurs klantgericht werken. Al onze monteurs zijn dan ook gecertificeerd en daardoor gekwalificeerd om onze klanten te voorzien van juiste informatie. Onze monteurs denken graag met de klant mee om zo tot het beste en mooiste resultaat te komen.

Ons assortiment

We werken uitsluitend met merken van de hoogste kwaliteit. Dit betekent dat onze airconditioning over de energielabels A t/m A+++ beschikt, onze zonnepanelen van een Tier 1 producent zijn, en dat onze laadpalen van een kwaliteitsmerk afkomstig zijn.

Onze klanten

Een goede relatie met onze klanten is onze hoogste prioriteit. We komen bij jou thuis over de vloer en bieden altijd een oplossing die aansluit bij jouw wensen. Heb je vragen over de werking van een van onze oplossingen? Geen probleem. Je hebt ons zo aan de telefoon en we kennen de installatie bij jou thuis. We helpen je altijd. 

Veel gestelde vragen

FAQ

We werken bij HCG volgens een streng principe. Onze monteurs zijn ingedeeld in teams. Elk team doet één installatie per dag. We zijn gefocust op kwaliteit, niet op kwantiteit. De monteurs hebben zo alle tijd om de installatie veilig en netjes af te ronden. Het exacte aantal uren hangt af van het aantal zonnepanelen, de grootte van de airconditioning en of er ook een laadpaal wordt geplaatst. De meeste installaties zijn in één dag af te ronden. Mocht dit anders zijn dan bespreken we dit van tevoren met jou. Je kunt ervan uitgaan dat we altijd alles netjes achterlaten.

Een deel van onze monteurs is vast in dienst, daarnaast werken we met een kleine groep van zzp’ers. Dit zijn zelfstandigen die voornamelijk voor HCG werken. We vinden het namelijk belangrijk om met een vast team te werken. Zo weten we zeker dat de monteurs de waarden, kwaliteit en service aanbieden zoals wij die voor ogen hebben.

We hebben twee vestigingen. Een kantoor is gevestigd in Nijmegen, het andere in Mijdrecht. Ons werkgebied is centraal Nederland, van Nijmegen tot en met de Randstad.