Airconditioning

FAQ

Algemene vragen

Nee. Omdat er bij een Multi split systeem gebruik gemaakt wordt van één buiten unit/compressor, kunnen alle airco's aangesloten op die buiten unit alleen koelen of verwarmen. Er kunnen wel verschillende temperaturen ingesteld worden per ruimte

Let op dat je elke wijziging in jouw internet, zoals een nieuw wachtwoord of overstap naar een andere interprovider doorvoert in de app. Mocht dit niet aan de orde zijn, kijk dan een van de volgende filmpjes meer uitleg.Kijk hier voor een duidelijke uitleg voor een LG airco met een iPhone app: https://www.youtube.com/watch?v=TJ-dkBf_vGQ Kijk hier voor een duidelijke uitleg voor een LG airco met een Android app: https://www.youtube.com/watch?v=ZoGsgUjHI_U Kijk hier voor een duidelijke uitleg voor een Panasonic airco: https://www.youtube.com/watch?v=-B-fHbXUyCc

Laat je internetprovider 2.4GHz aanzetten, een aantal airco's zijn niet compatibel met 5GHz.

Wees er zeker van dat jouw airco daadwerkelijk op koelen of verwarmen is ingesteld.

Ja, onderhoud is belangrijk! Lees hier meer over ons serviceabonnement en de redenen waarom onderhoud van belang is: https://hollandclimategroup.nl/diensten/airconditioning-onderhoud/

De filters bovenop de airco kunnen uitgenomen worden en met de hand afgewassen worden. Let wel op dat ze droog terug geplaatst worden.

De meeste consumenten airco's zijn ingesteld dat zij een ruimte tot een temperatuur van 16 graden celsius kunnen koelen. Dit is uiteraard in het meest gunstige geval, rekening houdend met isolatie, en deuren en ramen die continue dicht zijn. Idealiter is het temperatuurverschil tussen binnen en buiten maximaal 8 graden.

Een airco is een volledig klimaatcontrole systeem, ofwel een intelligente thermostaat. Het beste is om jouw airco in de 'auto' stand te laten functioneren om zo continu te kunnen genieten van de door jou ingestelde temperatuur. De airco controleert zelf de temperatuur in de ruimte en zal zich automatisch aanpassen wanneer er schommelingen plaatsvinden. Het risico dat het te warm of te koud wordt bij het zelf aanpassen van de temperatuur is groot, waardoor je gedurende de dag bezig kan zijn om een andere temperatuur in te stellen. Omdat er dan een plotselinge steiging of daling van temperatuur gewenst is, gaat de airco zijn ventilatorsnelheid verhogen, wat op zijn beurt weer kan zorgen voor een hoger energieverbruik. Mocht de airco in de auto stand toch niet functioneren zoals gewenst, neem dan contact met ons op!

Dit komt meestal omdat de condensor/verdamper in het buitendeel vochtig is door het weer en sterk afkoelt. De sterke afkoeling zorgt voor ijsvorming. Het buitendeel zal automatisch de ijsvorming verwijderen en de werking voortzetten. Je hoeft niets te doen.

Nee. Een split airco is een gesloten systeem, wat tientallen jaren meegaat. Wanneer er wel gevuld moet worden is er sprake van een lek in het koudemiddelsysteem. Wanneer dit aan de orde is gaat de airco in storing, neem dan contact met ons op.

Wij voeren enkel storing opdrachten uit bij klanten met een lopend serviceabonnement van HCG. Heb je geen serviceabonnement bij ons, en heb je een storing aan jouw airco die niet door ons is geïnstalleerd, of die buiten de installatie garantie valt, dan dien je voorafgaand aan de uitvoering van de storing opdracht een serviceabonnement af te sluiten. Wij brengen de voorrijkosten a € 75,- dan wel eenmalig in rekening. Klik hier voor meer informatie over ons service abonnement.

'- De lucht circuleert niet correct: controleer of er geen gordijnen, luiken of meubelstukken de voorzijde van de airconditioner blokkeren; - Het luchtfilter is vies: reinig het luchtfilter een keer in de 2 weken; - De kamertemperatuur is te hoog: in de zomer kan het enige tijd duren voordat de lucht binnen helemaal gekoeld is. Selecteer in dit geval de Jet Mode om de lucht binnen snel af te koelen; - De koude lucht verlaat de kamer: zorg ervoor dat de koude lucht niet via de ventilatiepunten in de kamer wegstroomt; - De gewenste temperatuur is hoger dan de huidige temperatuur: stel de gewenste temperatuur op een lager niveau in dan de huidige temperatuur; - Er is een verwarmingsbron in de buurt: vermijd het gebruik van warmtegeneratoren, zoals elektrische ovens of gasbranders, terwijl de airconditioner in bedrijf is; - De ventilatiemodus is geselecteerd: tijdens de ventilatiemodus blaast de airconditioner lucht zonder dat de binnenlucht gekoeld of verwarmd wordt. Verander de bedrijfsmodus naar de koelmodus; - De buitentemperatuur is te hoog: het koelende effect kan onvoldoende zijn/lijken.

De Straalmodus of Automatische Werkingmodus is geselecteerd. In sommige bedrijfsmodi kan je de ventilatiesnelheid niet aanpassen. Selecteer een bedrijfsmodus waarbij je de ventilatiesnelheid kan aanpassen.

De Ventilatiemodus of Jet Mode is geselecteerd. In sommige bedrijfsmodi kan je de temperatuur niet aanpassen. Selecteer een bedrijfsmodus waarbij je de temperatuur kan aanpassen.

'- De timerfunctie kan afgelopen zijn, waardoor de unit wordt uitgeschakeld. Controleer de instellingen van de timer; - Er is een stroomstoring opgetreden tijdens het bedrijf. Wacht totdat de stroom weer terug is. Indien de Automatische herstart functie ingeschakeld is, zal de unit enkele minuten nadat de stroom terug is verder gaan met het laatste bedrijf.

De Automatische reinigingsfunctie is in gebruik. Laat de Automatische reinigingsfunctie doorwerken, omdat het achtergebleven vocht in de unit binnen verwijdert. Als je deze functie niet wilt, kan je de unit uitschakelen.

Als de kamertemperatuur afneemt, verdwijnt dit fenomeen.

Bij het verwarmen druppelt er water uit de warmte-uitwisselaar. Dit is normaal. Mocht je willen voorkomen dat je dit ziet, dan kan het installeren van een afvoerpijp een oplossing zijn.

Er kan een klikkend geluid gehoord worden als de unit start of stopt, vanwege een beweging van de terugslagklep. Krakend geluid: De plastic delen van de unit binnen kraken als ze uitzetten of krimpen vanwege temperatuurveranderingen. Stromend of blazend geluid: Dit is het stromen van de koelvloeistof in de airconditioner. Dit zijn normale symptomen.

Geuren (zoals sigarettenrook) kunnen geabsorbeerd worden door de unit binnen en via de luchtstroom worden afgegeven. Als de geur niet verdwijnt, moet u de filter reinigen. Neem als dit niet werkt contact met ons op voor onderhoud.

'- Wanneer de verwarmingsmodus start, is de klep bijna gesloten en komt er geen lucht uit, zelfs als de unit buiten in bedrijf. Dit is een normaal symptoom. Wacht totdat de unit voldoende warme lucht heeft gegenereerd om door de unit binnen te worden uitgeblazen; - De unit buiten staat in de ontdooiingsmodus. In de Verwarmingsmodus vormt er zich ijs op de spoelen, wanneer de temperatuur buiten daalt. Deze functie verwijdert een laag ijs op de spoel en zou in circa 15 minuten klaar moeten zijn. - De buitentemperatuur is te laag; het verwarmende effect kan onvoldoende zijn/lijken.

FAQ

Technische vragen

LG:

Dit geeft de ventilatiesnelheid aan (Fan).

De Jet Mode is ingeschakeld.

De ontvochtigingsmodus is ingeschakeld.

De airco staat op verwarmen.

De airco staat op koelen.

Deze beveiligingsfout geeft een autostop door een communicatiefout in het systeem. Zet de airco voor minstens 20 seconden uit en dan opnieuw aan. Wanneer mogelijk, haal de stekker uit het stopcontact en doe hem er opnieuw in na minstens 20 seconden. Mocht dit niet helpen, neem dan contact met ons op.

Deze code geeft aan dat de instellingen zoals doorgevoerd in de app of via de afstandsbediening niet mogelijk zijn. In de meeste gevallen gaat het dan om koelen/verwarmen. Bij een multi split installatie is het alleen mogelijk om te verwarmen óf te koelen. Als één unit ingesteld is op koelen, en een andere op verwarmen treedt de CH07 code op. Stel alle units in op dezelfde optie (koelen of verwarmen).

Dit geeft een fout in de drukschakelaar aan. Mogelijke oplossingen: - zorg ervoor dat het filter schoon is; - zorg ervoor dat er een goede luchtstroom plaats kan vinden; - reset de unit door hem minstens 3 minuten van het stroom te halen.Mocht dit niet helpen, neem contact met ons op.

De CH 34-foutcode duidt niet op een defect aan de airco, maar is bedoeld om het apparaat te beschermen tegen oververhitting. Zorg ervoor dat de binnen unit niet pal in de zon hangt of dat een goede luchtstroom niet wordt belemmerd door bijvoorbeeld een gordijn.

Dit duidt op (communicatie)problemen met de ventilator. Reset de unit door hem minstens 3 minuten van het stroom te halen. Mocht dit niet helpen, neem contact met ons op.

Panasonic:

Er is een foutmelding. Druk een pinnetje in het 'check' gaatje op de afstandsbediening en hou het ongeveer 5 seconden vast totdat het scherm leeg is. Druk dan de 'omhoog' knop in totdat je een piep hoort en er een foutcode verschijnt. Neem dan contact met ons op om de verschenen code met ons te bespreken.